Blogs

Priča kojoj ne znam naziv - by Domagoj Klepac

Snježne pahuljice su polagano padale na ulicu prekrivenu snijegom. Povremeno bi koja pala na prozor i zatim nestala, otopila se. Ulica je bila prazna, tek ponekad bi mir poremetio prolazak tramvaja ili nekog automobila. Prvi snijeg je gutao sve, i stvarao od automobila samo brdašca snijega.

Prava priroda kontroverzne Patkice

Dobro znana brucosica PMS-a, poznatija pod irc nick-om Patkica uspjela je zaludjeti glave mnogim poznatim i malo manje poznatim informaticarima sirom naseg lijepog Carnet-a. Naime, ova mlada ircerka, surfajuci po netu, obicno u vecernjim ili ranim jutarnjim satima, uspijeva izluditi kompletan muski dio net-a na kanalima #croatia, #ufo, a i sire.

SUMRAK VIRTUALNIH SVIJETOVA

Draft verzija!

Napisano za HR.ALT.FLAME. Daljnja distribucija u bilo kojem obliku (osim u sklopu spomenutoga casopisa) biti ce najstroze sankcionirana!

------------------
Ono sto ce jednoga dana biti predgovor autora:

Dragan Petric

Dragan Petric - Urednik, novinar i analitičar... Pisao (a možda i dalje piše) za BUG. Napisao članak u jednoj novini (na čak dvije strane!) o meni i Amaru Aganoviću. Simpatičan članak nakon kojeg sam ja htio tužiti novinu. Nakon što sam skužio kako je to zakonom bilo regulirano dobio sam pravo na "pismo redakciji".

#Croatia

Centralno mjesto okupljanja svih IRC-era. Kako domaćih tako i onih na privremenom radu u inozemstvu.

Hrvoje Dogan - Mačić

Kao što je i vidljivo sa slike Mačić i Aco su bili poprilično nerazdvojni jedan dio njihovog mladenačkog života. Prijateljstvo začeto na srce20.srce.hr produžilo se na njihovo zajedničko studiranje na PMF-u, honoriranje na IRB-u, UDIG-u, SRCE-tu, HULK-u itd....

Hrvoje je autor dobrog broja članaka u Neukusnome a imao je utjecaja i na samu uređivačku politiku.

Mala trivia.... jednom davnu pitali su Acu i Hrvoja - "Želiš li administrirati GOPHER ili HTTPD". Aco je odabrao GOPHER.... Hrvoje je odabrao HTTPD.

MUD

Multi-User Dungeon. Nakon IRC-a druga najpopularnija stvar koja se konzumirala u ranim danima Interneta i ekipi koja se okupljala na S.R.C.E.tu.

Bilo je nekoliko lokalnih forkova.

IRC

Internet Relay Chat. Sustav na koji su svi bili spojeni 24 sata 7 dana u tjednu.

Centralno mjesto okupljanja je bio kanal #croatia.

Svatko je imao barem nekoliko svojih modificiranih skripti za IRC cliente.

Oleg Maštruko

Oleg Maštruko je bio tema prvog broja hr.alt.flame-a. Prvog broja koji je nakon toga bio zabranjen. Popularni strip u kojem Baleg gospodinu Gatesu puši nježnika.

S.H.I.T.

Sve Hrvatski Irc Tulum iliti S.H.I.T. Bilo ih je nekoliko. Prvi je bio organiziran u KSET-u i na njega je došlo oko 200 ljudi.